صفحات

پست ها بر اساس طبقه بندی

محل‌های PSP

سؤالات

پاسخ‌ها

دسته بندی های پرسش‌ها

برچسب های پرسش‌ها

همواره مردم بر اساس نیازهای روزمره خود نیاز به خدمات ثبت احوال پیدا می کنند. این خدمات مختلف است. تلاش کرده ایم متداولترین خدمات ثبت احوال را برایتان معرفی و تشریح کنیم.

اخذ شناسنامه

ابطال شناسنامه

حذف نام همسر از شناسنامه

تغییر سن شناسنامه

تغییر نام و نام خانوادگی

معرفی سازمان ثبت احوال کشور

“سازمان ثبت احوال کشور” سازمانی با شخصیت حقوقی مستقل از لحاظ اداری، مالی، و اجرایی و از حیث تشکیلاتی در دولت وابسته به وزارت کشور است.

این سازمان بصورت متمرکز اداره می شود و کلیه ادارات در سطح کشور تابع ستاد مرکزی بوده و آئین نامه ها و دستور العمل های مصوب ابلاغی را اجرا می نماید. به دلیل گستردگی وظایف قانونی، “سازمان ثبت احوال کشور” در اقصی نقاط کشور به ارائه خدمات مشغول بوده و پر مراجعه ترین سازمان دولتی است.

تاریخچه ثبت احوال به صورت یکپارچه و منسجم در جهان مربوط به قرن نوزدهم میلادی است، در ایران قانون ثبت احوال در جلسه مورخ ۲۰ آذر ماه ۱۲۹۷ هجری شمسی هیات وزیران به تصویب رسید و با صدور اولین شناسنامه برای دختری به نام فاطمه ایرانی در تاریخ ۳ دی ماه ۱۲۹۷ در تهران فعالیت خود را آغاز کرد و طی ۱۰ سال در تمام استانها و شهرستانهای بزرگ دایر و فعال شد.

براساس قانون مصوب ۲۰ خرداد ۱۳۰۷ “اداره کل احصائیه و سجل احوال” تابع وزارت کشور تاسیس و بطور مستقل شروع به کار نمود. بعد از آن نیز در سال ۱۳۱۹ با تصویب قانون جدید و تهیه و تدوین آئین نامه مربوطه نام قبلی به “اداره کل آمار و ثبت احوال” تغییر یافت.

در تیر ماه ۱۳۵۵ “سازمان ثبت احوال کشور” با شکل نوین و شرح وظائف معین به تصویب رسیده و آخرین اصلاحات در پاره ای از مواد آن در سال ۱۳۶۳ توسط مجلس شورای اسلامی به عمل آمده است.

در این خصوص به مواردی اشاره میکنیم:

ابطال شناسنامه

ابطال واقعه ی فوت

اصلاح تاریخ فوت

دعاوی اسناد سجلی

اصلاح شناسنامه

الزام به ثبت ولادت

الزام به صدور شناسنامه

الزام خوانده به تنظیم اسناد سجلی

برای مشاوره حقوقی آنلاین به کانال تلگرام موسسه حقوقی پاد مراجعه نمایید. برای اطلاع بیشتر در خصوص مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی پاد با ما تماس بگیرید.